PRACHTIGE WANDEL- EN FIETSROUTES
VANUIT B&B VEERKANT EN VRUISTUK!

OMGEVING & ACTIVITEITEN

B&B Veerkant en Vruistuk is gelegen in het plaatsje Tiendeveen, vlakbij Hoogeveen aan de rand van de “Drentse Hooglanden”. Een gebied vol prachtige wandel- en fietsroutes. Daarnaast worden er gedurende de zomer veel evenementen georganiseerd zoals de Drentse Fietsvierdaagse en de Pullendagen in Hoogeveen. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een dagje uit naar Wildlands Zoo Emmen of Museumdorp Orvelte.

Heerlijk dwalen door Drenthe…

Fietsen

In de omgeving van Hoogeveen, Westerbork en Beilen kunt u prachtig fietsen! Trap de pedalen rond naar plekken waar écht nog iets te ontdekken valt. De fietsroute 'Oude en nieuwe natuur rond het Oude Diep' brengt je langs de Boerenveensche Plassen, het Kremboongbos en het Landgoed Vossenberg. Dat is nog maar één van de vele fietsroutes waarmee je heerlijk door de vele vergezichten fietst.

Knooppunt 23 ligt op 500m afstand van Veerkant en Vruistuk. Middels het fietsknooppunten systeem kunt u ook heerlijk op de bonnefooi wegrijden.

Wandelen

De verschillende knapzakroutes zijn absolute aanraders. Trek stevige stappers aan en laat je na afloop verwennen bij een van de leuke restaurants op de Drentse Hooglanden. Ook leuk zijn de verschillende dorpsommetjes die je op de Drentse Hooglanden kan ontdekken.

Er zijn diverse wandelroutes in de omgeving van Tiendeveen zoals:

Wandelroute Amhoftsbos          4,77km
Wandelroute Kremboongbos     2,16km
Wandelroute Rondje Stuifzand  4,69km
Wandelroute Westerborkpad     11,6km (Tiendeveen-Wijster)
Wandelroute Oude Diep            15,1km (Stuifzand-Wijster)

Natuurgebieden

In de omgeving zijn diverse natuurgebieden die u kan bezoeken zoals:
Het Mantingerveld, Boswachterij Gees en Het Dwingelderveld. Zomers zijn er wekelijks reeënwandelingen georganiseerd door Natuurmonumenten.
Kijk voor meer informatie op www.nationaalpark-dwingelderveld.nl 

Zwemmen

In Hollandscheveld, op zo’n 10km van Veerkant en Vruistuk, kan er zomers gezwommen worden in recreatieplas Schoonhoven. ’s Winters is zwembad De Dolfijn in Hoogeveen een goede optie.

Golfen

Golfclub Martensplek beschikt over een A-status baan met 18 holes en ligt op 2km afstand van Veerkant en Vruistuk. Het toegangsbeleid is soepel, Golfclub Martensplek is een prima locatie om eens kennis te maken met de Golfsport.

Vissen

Viswater vindt u op loopafstand aan de voorzijde van Veerkant en Vruistuk. Dit is het Linthorst Homankanaal. Uitermate geschikt voor het vissen op witvis en snoek. Op zo'n 5 kilometer treft u de Hoogeveense Vaart; een prachtig water. Geschikt voor karper, roofvis- en feedervisserij. Beide wateren staan in de landelijke lijst van viswateren van Sportvisserij Nederland.

Museum en cultuur

Naast de vele kunstgalerieën die Drenthe rijk is; zijn er ook een aantal musea in de omgeving:

  • Openlucht Museum Ellert en Brammert in Schoonoord
  • Museumdorp Orvelte
  • Herinneringscentrum Kamp Westerbork
  • Museum de 5000 Morgen in Hoogeveen
  • Gevangenismuseum Veenhuizen
 
Facebook