PRACHTIGE WANDEL- EN FIETSROUTES
VANUIT B&B VEERKANT EN VRUISTUK!

OMGEVING & ACTIVITEITEN

B&B Veerkant en Vruistuk is gelegen in het plaatsje Tiendeveen, vlakbij Hoogeveen aan de rand van Midden-Drenthe, ook wel de “Drentse Hooglanden” genoemd. Een gebied vol prachtige wandel- en fietsroutes. Daarnaast worden er gedurende de zomer veel evenementen georganiseerd zoals de Drentse Fietsvierdaagse en de Pulledagen in Hoogeveen. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een dagje uit naar Wildlands Zoo Emmen of Museumdorp Orvelte.

Heerlijk dwalen door Drenthe…

Fietsen

In de omgeving van Hoogeveen, Westerbork en Beilen kunt u prachtig fietsen! Trap de pedalen rond naar plekken waar écht nog iets te ontdekken valt. De fietsroute 'Oude en nieuwe natuur rond het Oude Diep' brengt je langs de Boerenveensche Plassen, het Kremboongbos en het Landgoed Vossenberg. Dat is nog maar één van de vele fietsroutes waarmee je heerlijk door de vele vergezichten fietst. Eind 2018 is de "Col du Vam" geopend. Dit is een klimfietsroute met diverse stijgingspercentages over de VAM-berg in Wijster. Knooppunt 23 ligt op 500m afstand van Veerkant en Vruistuk. Middels het fietsknooppunten systeem kunt u ook heerlijk op de bonnefooi wegrijden.

Wandelen

Er zijn diverse wandelroutes in de omgeving van Tiendeveen zoals:

Wandelroute Westerborkpad     11,6km (Tiendeveen-Wijster)
Wandelroute Oude Diep            15,1km (Stuifzand-Wijster)
Wandelroute Mantingerveld       15,0km  (Tiendeveen, vertrek vanaf Veerkant en Vruistuk)

Natuurgebieden

In de omgeving zijn diverse natuurgebieden die u kan bezoeken zoals:
Het Mantingerveld (2,1km), Boswachterij Gees (12km) en Het Dwingelderveld (17km). Zomers worden er op het Dwingelderveld wekelijks reeënwandelingen georganiseerd door Natuurmonumenten. Kijk voor meer informatie op de website van het Dwingelderveld  Jaarlijks wordt hier ook het Taribush Kuna Festival georganiseerd.

Zwemmen

In Hollandscheveld, op zo’n 10km van Veerkant en Vruistuk, kan er zomers gezwommen worden in recreatieplas Schoonhoven. ’s Winters is zwembad De Dolfijn in Hoogeveen een goede optie.

Golfen

Golfclub Martensplek beschikt over een A-status baan met 18 holes en ligt op 2km afstand van Veerkant en Vruistuk. Het toegangsbeleid is soepel, Golfclub Martensplek is een prima locatie om eens kennis te maken met de Golfsport.

Vissen

Viswater vindt u op loopafstand aan de voorzijde van Veerkant en Vruistuk. Dit is het Linthorst Homankanaal. Uitermate geschikt voor het vissen op witvis en snoek. Op zo'n 5 kilometer treft u de Hoogeveense Vaart; een prachtig water. Geschikt voor karper, roofvis- en feedervisserij. Beide wateren staan in de landelijke lijst van viswateren van Sportvisserij Nederland.

Museum en cultuur

Naast de vele kunstgalerieën die Drenthe rijk is; zijn er ook een aantal musea in de omgeving:

  • Museumdorp Orvelte
  • Herinneringscentrum Kamp Westerbork
  • Gevangenismuseum Veenhuizen
  • Drents Museum Assen
  • Hunebedcentrum Borger

Alpaca's

Bed and Breakfast Veerkant en Vruistuk is gelegen op een kleinschalige Alpacaboerderij. Lijkt het u leuk om een Alpaca activiteit zoals bijvoorbeeld een Alpacawandeling te doen?
Kijk dan op de website van Zonneveld Alpaca's voor meer informatie, tarieven en beschikbaarheid

 
Facebook   Instagram